Pre en Postnatale kinesitherapie Kortrijk

DSC02368.JPG
DSC02364.JPG
Bridge Pose
hade.jpg

Hade Monserez

Afstudeerrichting kinesitherapeut en psychomotorisch therapeut KU leuven

opleidingen:

-voelend en actief zwanger naar bewust bevallen

-bekkenbodemfit postnataal

-the pregnant pelvis

-zwangerschapsbegeleiding -Lief Portaal-iczo Antwerpen

-yoga teacher training 

-yoga meets phyisio

-physio analysis yoga

-zwangerschapsyoga

Ben je zwanger en wil je een zo fit mogelijke zwangerschap?  Wil je je zo goed mogelijk voorbereiden op de bevalling? Of heb je last van zwangerschapskwaaltjes en wil je die aanpakken? Dan is zwangerschapskine een echte aanrader. Ik werk samen met jou aan een aangename zwangerschap, een goede ademhaling, perstechniek en het trainen van de bekkenbodemspieren. Zodat je zwangerschap en bevalling zo bewust en vlot mogelijk verlopen.

Extra uitleg bij het voorschrift perinatale kine:

Iedere vrouw heeft recht op 9 beurten perinatale kine dwz pré (voor) en post  (na) de bevalling. Wanneer je klachten hebt, dan heb je nog recht op extra beurten kine(max 18). Dit bij lichamelijke klachten zoals: rug-, bekken-, bekkenbodem-, buikspierklachten… zowel voor als na de bevalling. Daarna breng je je getuigschrift binnen bij de mutualiteit en krijg je het grootste deel van de betaling terug.

Zwangerschapsyoga

Momenteel is dat individueel (vanaf we weer kunnen gaat dit door in kleine groepjes)

Vanaf 18 weken in de zwangerschap kan je deze lessen volgen. Bewust bewegen met gevoel voor de baby. Hier ligt onze focus op ontspannings- , ademhalingsoefeningen en  bekkenbodemoefening (bewust leren voelen van onze bekkenbodem, ontspannen en versterken). Zo blijven we actief en voorkomen we bepaalde fysieke klachten.

Je hebt geen yoga ervaring nodig. De oefeningen zijn aangepast aan jouw kunnen.

Partnerlessen: voorbereiden op de bevalling

Vanaf 30 weken zwangerschap geef ik  uitleg over de arbeid en de bevalling. In deze sessie geef ik praktische tips zoals houdingen, aanrakingen, ademhalingen en partneroefeningen die jullie kunnen gebruiken. Dit is een praktijksessie dus doe ook gemakkelijke kledij aan.

Deze sessie duurt 1u.

Een partnerles(sen) kan je ook apart volgen, ook al volg je geen zwangerschapyoga of prenatale kine.

Prenatale kine:

Tijdens een zwangerschap ondergaat je lichaam veel veranderingen. Bij de zwangerschapskine  zal ik je begeleiden om lichamelijke klachten (bekkenpijn, lage rugpijn, ademhaling, bloedcirculatie, urineverlies…)beter op te vangen.

Hierbij heb je een voorschrift nodig van je behandelend arts. Met dit voorschrift heb je recht op een terugbetaling door het ziekenfonds.

Postnatale kine: 

Vanaf 4 a 6 weken na de geboorte geef ik postnatale kine.

Hier begeleid ik je  de eerste 3 sessies 30min individueel op een afgesproken moment.  In de eerste sessies ga ik individueel gaan kijken naar jouw klachten en leg ik vooral de nadruk op de bekkenbodem.

Daarna kan je in een groepje verder postnatale lessen volgen met je voorschrift wekelijks op dinsdag van 15u tot 16u of van 19u tot 20u

 

Of je kan de postnatale kine eventueel individueel volgen indien nodig (tijdens corona).

 

In deze lessen werken we rond verschillende aspecten die belangrijk zijn om je weer optimaal fit te voelen. De bekkenbodem, buikspieren, bilspieren en algemene conditie komen aan bod.

 

Hierbij heb je een voorschrift nodig van je behandelend arts.  Met dit voorschrift heb je recht op een terugbetaling door het ziekenfonds.